Siden fjernedes mandens pung og tesktikler. Nu har han fortrudt sit kønsskifte. For han er ikke trans, har aldrig været det og ønsker igen at leve som mand. Sexologisk Klinik svigtede ham massivt.
Den sidder stadig i mig. Flere dage senere. En to timers telefonsamtale med en mand, der har besluttet at detransitionere - altså, gå tilbage til at leve som sit biologiske køn.
I mig sidder sorgen på hans vegne. Vreden over det massive svigt fra systemet. Frustrationen over, hvor aldeles undgåelig denne groteske fejlbehandling havde været, hvis systemet havde fungeret.
To samtaler på Sexologisk Klinik, så var han på hormoner. To. Siden fjernede sundhedssystemet hans pung og testikler. Nu har han erkendt, at han tog fejl: Han er ikke transkønnet og har aldrig. været det.
Manden er/var et menneske præget af et børne- og ungdomsliv med psykiatriske diagnoser, årelang institutionalisering og seksuelt traume. Alt var at læse i hans journaler - men Sexologisk Klinik vægtede det ikke. Ingen vægtede det.
Tværtimod var ræsonnementet at manden havde haft psykiske vanskeligheder, fordi han ikke havde erkendt ... at han var trans. Det er dén omvendte bevisbyrde, der anvendes på Sexologisk Klinik, og i alle andre lande, der stadig tilbyder denne behandling til børn og voksne, dengang i 2016 og op til i dag.
Manden har kontaktet Dansk Regnbueråd, fordi han tænker, at der i det mindste kan komme noget godt ud af det, hvis han fortæller sin historie. Det han gør nu er modigt på et niveau, jeg ikke kan beskrive. Når manden er klar til det, får I hans historie i vores podcast, Regnbue-rod.
Mens vi venter, så tænk over den her: Manden var i starten af 30’erne da han transitionerede. Voksen. Med livserfaring og historie. Forestil dig hvor let et psykisk sårbart barn, uden nogen forudsætninger for at forstå konsekvenserne, kan forledes til at tro at kønsskifte er vejen ud af smerten.
Vi skal have stoppet det vanvid for børn.
Nu.
Jesper W. Rasmussen, næstformand i Dansk Regnbueråd
Meld dig ind i dag og støt vores sagspolitiske arbejde:
DOKUMENTATION
Bemærk at der i henvisningen til udredning herunder anføres at patienten kan forvente SYV samtaler. I indkaldelsen anføres det imidlertid at Sexologisk Klinik har ændret udredningsforløbet - men ikke på hvilken måde.
Noget tyder på at ændringen bl.a. er en stærk reduktion i udredningsgrundigheden. Patienten endte nemlig kun med at have én psykologsamtale (d. 3/7-16) og én lægesamtale (d. 5/8-16) før der blev afholdt konference, som det hedder i lægesprog, og han blev tilbudt hormonbehandling d. 26/8-16.
Det er både ulykkeligt, lægefagligt forfærdende - og ubestrideligt fakta, som dokumenteret herunder.