Dansk Regnbueråd har skrevet en grundig henvendelse til Det Etiske Råd, hvor vi opfordrer Rådet til omsider at tage stilling til, om kønsskifte til børn og psykisk sårbare unge er etisk forsvarligt.
Dansk Regnbueråds formand, Jesper W. Rasmussen, fortæller om hvorfor vi har henvendt os til Det Etiske Råd
Behandlingstilbuddet med kønsskifte til børn har eksisteret siden 2015, og omkring 350 børn har indtil nu modtaget den kontroversielle behandling.
Men modsat juridisk kønsskifte til børn og psykisk sårbare unge, som Det Etiske Råd tog stilling til i 2021 (og desværre var for), så har Rådet af en eller anden grund aldrig forholdt sig til det langt mere kontroversielle irreversible medicinske og kirurgiske kønsskifte til børn og til unge med svære, underliggende psykiatriske diagnoser.
Vi ved ikke, hvorfor Rådet har holdt sig tilbage - men vi er blevet oplyst om, at de gennem årene “har holdt sig orienteret om behandlingstilbuddet via møder med Sexologisk Klinik og LGBT+ Danmark.”
Det oplysningsgrundlag rummer måske lidt af forklaringen på, hvorfor Rådet ikke har fundet anledning til at tage kritisk stilling - for hverken Sexologisk Klinik eller LGBT+ Danmark kan siges at have været kritiske over for børnekønsskiftebehandlingen i årene, der er gået siden 2015. Tværtimod.
Dog er Sexologisk Klinik kommet mere i tvivl - men ikke mere end at de stadig udfører uopretteligt medicinsk kønsskifte med stop- og krydshormoner på de alleryngste børn.
I Dansk Regnbueråd har vi derfor påtaget os opgaven med at forklare Det Etiske Råd, hvorfor vi mener hele behandlingstilbuddet til børn og unge med kønsidentitetsforhold bør stoppes. Noget andet må træde i stedet for det dybt uetiske og uopretteligt skadelige eksperiment, som Sexologisk Klinik nu i over otte år har udført på de allermest sårbare børn i Danmark.
Henvendelsen rummer en række supplerende partsindlæg fra en børne- og ungdomspsykiater, en psykoterapeut med speciale i emnet, en detransitioner (person, der har fortrudt kønsskiftebehandlingen, red.) samt fra en række forældre, som står - eller har stået - midt i problematikken, fordi de har et psykisk sårbart barn, der er overbevist om at kønsskifte er løsningen på dets psykiske ubalance.
Læs den 23 sider lange henvendelse til Det Etiske Råd her. Måske kan du selv bruge den til at få klarhed over argumenterne mod at udsætte børn og sårbare unge for irreversibel kønsskifte-behandling - enten fordi du er i tvivl om din holdning til problematikken, eller fordi du har manglet klart formulerede og veldokumenterede argumenter:
Til foråret foreligger Sundhedsstyrelsens reviderede vejledning ifm. behandlingstilbuddet, som vi håber vil danne grundlag for, at Folketinget omsider får lov at tage stilling til, om kønsskifte er noget, vi skal fortsætte med at udføre på børn og psykisk sårbare unge i Danmark. Folketinget har aldrig taget stilling til medicinsk og kirurgisk kønsskifte til børn. Kun til juridisk kønsskifte er blevet behandlet i Folketinget.
En udtalelse fra Det Etiske Råd kan så indgå i Folketingets stillingtagen - omend vi selvsagt ikke ved, hvad Rådet i så fald vil udtale. Det vil vise sig. Vi har i Dansk Regnbueråd gjort alt, hvad vi kan, for at få Rådet til at tage sagen op og informere dem behørigt om de mange stærkt kritisable aspekter ved behandlingen.
Mvh
Jesper W. Rasmussen
Formand, Dansk Regnbueråd
I juni 2022, hvor Dansk Regnbueråd startede, var daværende næstformand Jesper W. Rasmussen i Deadline for at fremlægge argumenterne for at stoppe børnekønsskifte..
LÆS OGSÅ:
DRR-artikel: “Derfor skal børn ikke kunne skifte køn juridisk”
Kronik i Politiken: “Jeg fristes til at spørge: Traf Det Etiske Råd blot det mest politisk korrekte valg?”
Bliv medlem af Dansk Regnbueråd
Bliv medlem af Dansk Regnbueråd: www.danskregnbueraad.dk/medlem - om du er LGBT eller en der sympatiserer med vores tilgang til LGBT, er vi taknemmelige for din støtte til vores arbejde.
Det handler nemlig om alles trivsel ❤️🧡💛💚💙💜