En e-mail til 179 danskere
Dansk Regnbueråd skrev i starten af januar personligt til hvert enkelt, ny- og genvalgt folketingsmedlem, for at gøre opmærksom på vores forenings mærkesager - særligt på problematikken omkring kønsskifte til mindreårige i Danmark.
Ét parti, Nye Borgerlige, rettede kort efter henvendelse for at høre vores syn på sagen ift. deres egen agenda om at få standset behandlingstilbuddet. Det har nu ført til et beslutningsforslag, som snart skal behandles i Folketinget.
Det er i den forbindelse værd at bemærke følgende:
Intet kan vedtages i Folketinget uden regeringens medvirken. Den har flertal og kan beslutte, hvad den vil.
Der rapporteres om intern splittelse inden for regeringspartierne i spørgsmålet, såvel som inden for partierne i venstreoppositionen.
Ligemeget hvad, der sker, vil alle partier blive tvunget til at bekende kulør om deres holdning til kønsskifte til børn. Det vil konkret siger, at partierne i folketingssalen, foran rullende tv-kameraer, må tilkendegive enten, at de slutter sig til beslutningsforslaget - eller forklare, hvorfor de synes det er en god idé fortsat at foretage kønsskifte på børn i Danmark.
Politik & venskab
I politik er ens venner dem, der vil kæmpe for at få gennemført de ting, man kæmper for. Havde det været godt, hvis bare så meget som ét medlem af regeringspartierne eller venstreoppositionen havde svaret tilbage på vores mail for at høre mere om problematikken? Ja, det havde det. Men sådan var virkeligheden ikke denne gang.
Virkeligheden er i stedet, at det er oppositionen til højre for midten, som indtil videre ser denne kamp som væsentlig, ja, eksistentiel. Nye Borgerlige stemplede konkret ind som det første parti, og det er vi glade og taknemmelige for.
Et spørgsmål hinsides partipolitik
Både vores bestyrelse og vores medlemmer spænder politisk meget bredt, fra Enhedslisten til Nye Borgerlige - men alle er vi enige om, at det at få stoppet kønsskifte til børn, er en sag, der ligger hinsides partipolitik. Det handler om etik. Det handler om børnene. Derfor må vi lade uenighed på andre politiske områder ligge.
Modsat Folketinget, hvor spørgsmålet om kønsskifte til børn og andre identitetspolitiske emner synes stærkt blokopdelt, så mærker vi, at det på ingen måde er tilfældet ude i den brede befolkning, når sagens alvor omsider går op for folk.
Vi håber derfor, at også politikerne i Folketinget vil være i stand til at parkere blokpolitikken, og bakke op om beslutningsforslaget, der omsider vil sætte en stopper for kønsskifte til børn i Danmark, så vi sammen kan finde andre og bedre måder at løse disse børns udfordringer på.
Dansk Regnbueråd, 2. marts 2023