Dansk Regnbueråd var og er skuffede over B.T.s chefredaktør Simon Richard Nielsens afpublicering af Joachim B. Olsens leder om at kronisk kønsdysfori er en psykisk lidelsen - men når det så er sagt, så har Simon Richard Nielsen som få andre mediechefer været villig til at stille op til debat om emnet og sagsgangen på B.T. og vist sig villig til at lytte og 'blive klogere', som han udtrykker det i denne uges Q & Co. med Henrik Qvortrup.
Det må man sådan set bare have respekt for, og det har vi i Dansk Regnbueråd.
I ugens program skærer Henrik Qvortrup igennem og får hul igennem til en af dem, det faktisk handler om: En transperson. Nærmere betegnet youtuberen Marcus Dib Jensen, tidligere formand i Dansk Regnbueråd, der har denne forproducerede besked til B.T.s chefredaktør - og til alle Joachim B. Olsen-haters:
"Jeg hedder Marcus Dib Jensen, jeg er 24 år gammel. Jeg er en biologisk kvinde, der lever som mand. Jeg har været på testosteron i over 4 et halvt år, og fik fjernet mine bryster for 3 år siden og fik fjernet mit reproduktive system for over to et halvt år siden.
Jeg er selv transperson, og jeg mener, at Joachim B. Olsen selvfølgelig har ret til frit at beskrive det kønslige ubehag i transpersoner har. Det er den eneste mekanisme, der får os til at ændre vores kroppe med krydshormonbehandling og kønsrelaterede operationer, som Joachim selv hentydede til.
Pointen med den medicinske og kirurgiske kønstransition er at lindre symptomerne på lidelsen kønsdysfori. Så hvis kønsdysfori ikke er en psykisk lidelse, jamen hvad er det så? Hvis den medicinske og kirurgiske kønstransition ikke handler om at lindre symptomerne på en lidelse, hvad er det så? Er det ligesom plastikoperationer? For hvis det er tilfældet, hvorfor skal transpersoners operationer så være skattebetalte?
Hvis man ikke mener, at kønsdysfori er en psykisk lidelse, jamen så hentyder man til, at det bare er et 'valg', at transpersoner bare 'vælger' at have det her kønslige ubehag. Men hvis det er rigtigt, hvorfor skal transpersoner så gå igennem denne her voldsomme irreversible procedurer? Hvorfor er der så mennesker derude som mig, der har steriliseret sig selv, bare for at få det bedre mentalt?
Hvis man ikke anerkender kønsdysfori som en psykisk lidelse, så anerkender man altså ikke transpersoner. Hvis du virkelig gerne vil være transfob. Så sig ligesom chefredaktøren på BT, at det ikke er en psykisk lidelse.
De mennesker, der bliver fornærmet over Joachims udtalelse, er mennesker, der aldrig nogensinde vil vide, hvordan det er at lide af kønsdysfori. De har ikke selv lidelsen. Jeg har døjet med kønsdysfori i så mange år, og det er ikke særlig sjovt at være igennem.
Jeg synes, BT's forargelse meget afslører deres intolerante holdninger til psykisk syge. For hvad er der galt med at have en psykisk lidelse? Det der med at skulle spille fornærmet på transpersoners vegne er bare sygt pinligt, synes jeg som transperson.
Hvis man virkelig gerne vil være tolerant ikke bare over for transpersoner og LGBT personer, men også over for psykisk syge, så stop med at være sur på Joachim og anerkend kønsdysfori som en psykisk lidelse."
Tydeligere kan det vist ikke siges og argumenteres. Hør den efterfølgende og meget interessante debat i studiet. Vi kan selvsagt ikke vide, hvad Simon Richard Nielsen tænker - men det virker som om, han måske er ved at flytte sig, som man ofte gør (vi kender det udmærket), når man får mere at vide. Måske vil han en dag flytte sig så langt som til at bakke sin debatredaktion op på dette område.
Igen, respekt for at Simon Richard Nielsen stiller op, tager tæskene og forsvarer sig redeligt. Vi glemmer sommetider, hvor svært emnet er at navigere i, fordi vi har været i det så længe selv. Alle, der ikke har købt ind på ekstrem kønsideologi, har en forpligtelse til på en ordentlig måde, at bidrage med alle de stærke modargumenter ift. folk, der 'er på vippen' med, hvad de skal tænke, tro og mene i den afsporede kønsdebat. Det gør man bedst med et fokus på fornuft, videnskab og kulturkristen etik.
Debatten om B.T.s holdning til om kønsdysfori er en psykisk sygdom begynder 15 min. 13 sek. inde og Marcus Dib Jensen kommer på med sit budskab 33 min 31 sek. inde i podcasten.
Følg Marcus Dib Jensen på YouTube HER.