Dansk Regnbueråd

METTE THIESEN (DF) OG METTE ABILDGAARD (K) TAGER FØRERGREB PÅ BØRNEKØNSSKIFTE-FORKÆMPERNES ARGUMENTER

Jesper RasmussenComment

Læs spørgsmålene samt resten af Thiesens argument- og etikstærke kronik her (gratis).

Læs fhv. professor i psykologi Lisa Agervolds kronik her (gratis). Kronikøren er transperson og fhv. professor under navnet Mogens Agervold.

I en ny kronik i Information sætter Mette Thiesen fhv. professor i psykologi og nuv. transperson Lisa Agervold (tidl. Mogens Agervold) på plads efter at sidstnævnte har forsvaret medicinsk kønsskifte til børn.

Det gør Mette Thiesen bl.a. ved at stille professoren Dansk Regnbueråds tre enkle spørgsmål om kønsskifte til børn.

Lisa Agervolds kronik blev oprindelig udløst af Mette Abildgaards gode debatindlæg i Information i januar, hvor Abildgaard skriver om sine og Konservatives store etiske problemer med medicinsk og juridisk kønsskifte til børn og psykisk sårbare unge.

Abildgaards holdningstilkendegivelse fik Jeannette Søgaard, mor til Luka, et barn med kønsidentitetsforvirring, til at skrive en kronik, hvor hun forsvarer retten til at lade børn skifte køn bl.a. juridisk. I kronikken skriver Jeannette Søgaard:

 
 

"Luka har heldigvis næsten kun mødt opbakning og accept fra sine familiemedlemmer, kammerater, skolen og sine skønne lærere, hvilket gør alting meget nemmere for ham. Vi snakker overhovedet ikke om hormonbehandlinger eller cpr-nummerskift, men lader bare vores barn være præcis den, han er: en kontrær, sjov, varm og videbegærlig lille rebel, der bare gerne vil have lov at være i verden præcis, som han er. Selvfølgelig ville det ideelle for mig som glødende feminist være, at vi opløste de strikse kønskategorier, så Luka og andre ikke følte, at kønnet skulle være en hindring for at udfolde og udtrykke sig præcist, som man ønsker. Men da det er en rigeligt stor opgave for vores lille familie at påtage os her og nu, er det meget nemmere at indordne sig ved at respektere vores barns ønske om at ville tituleres med et bestemt køn. Andet ville i mine øjne faktisk være respektløst over for et hvilket som helst menneske uanset alder og relation."

 
 

Læs Jeannette Søgaards kronik her (gratis).

Spørgsmålet er imidlertid, om Jeannette Søgaard gør sit barn en tjeneste ved med udgangspunkt i sin selverklærede intersektionelle (normnedbrydende) feminisme, at italesætte Lukas selvopfattelse så tydeligt for omverdenen?

At skifte socialt køn på et barn er på ingen måde en neutral handling, men noget, der kan få iatrogene følgevirkninger - altså, hvor 'behandlingen' bliver en del af lidelsen og bliver medskabende af et udkomme, der ikke havde behøvet at være, hvis man var gået mere lempeligt frem.

For når Luka når puberteten, hvor hun i Danmark stadig har mulighed for at få behandling med stop-hormoner (så hun ikke udvikler de kvindelige kønskarakteristika), har Luka så reelt nogen erindring om/forståelse af sit biologiske køn? Siden hun var helt lille, har alle omkring hende jo italesat og opfattet hende som en dreng.

Læs Mette Abildgaards debatindlæg her (gratis).

Det er den iatrogene fælde, man risikerer at sætte for sit barn, ved at lade barnet transitionere socialt og skifte køn juridisk, og det er derfor Dansk Regnbueråd, et stigende antal lægefaglige eksperter såvel som en samlet højreopposition i Folketinget, ønske et fuldstændigt stop for medicinsk og juridisk kønsskifte til børn og unge under 18 år.

Behandlingen er for nylig igen blevet fastslået som evidensløs og skadelig, så vi er fortrøstningsfulde ift. at det går i Danmark, som det netop er gået i Storbritannien, nemlig et fuld stop for brug af stophormoner til mindreårige.